Грін Кард – відповіді на головні питання . FAQ

 

1.  Я вирішив/ла зареєструватися у розіграші Грін Кард (Electronic Diversity Visa Lottery) , з чого почати , що для цього потрібно ?

В першу чергу потрібно 30-60 хвилин на заповнення анкети на сайті dvlottery.state.gov . Як це зробити можете прочитати в інструкції – Реєстрація в лотереї Грін Кард . По завершенню , коли заповнено всю заявку , Вам буде запропоновано зберегти код підтвердження . Обов’язково збережіть чи роздрукуйте цей код , адже він Вам знадобиться при перевірці результатів.


 

2.  Чи можу я прямо зараз взяти участь у лотереї ?

Реєстрація на DV-2017 проводилась з 1 жовтня 2015 – 3 листопада 2015 .  Але Ви можете зареєструватися на DV-2018 з 3 жовтня 2016 – 7 листопада 2016.  Зазвичай це відбувається з 1 жовтня до 3 листопада щороку.


 

3.  Перевірка результатів розіграшу Грін Кард . Коли та Як це зробити ?

Розіграш проводиться щороку з травня до червня . Цього року DV-2017 будуть розігрувати з 3 травня 2016 . Перевірити результат заявки можна на сайті dvlottery.state.gov/ESC . Як це зробити – читайте у статті  “Як перевірити результат розіграшу Грін Кард” . Там детально описано як перевірити статус заявки  на прикладі DV-2016 .


 

4.  Загубив/ла код підтвердження (Confirmation Number) , як відновити ? Як відновити код від DV-2016 ?

Відновити код підтвердження Confirmation Number можна тут – Retrieve Confirmation 

www.dvlottery.state.gov/ESC -> CONTINUE -> Forgot Confirmation Number . Заповнюємо всі поля , вводимо капчу , SUBMIT


 

5.  Виграв/ла грін карту , що далі ?

По перше треба прийти в себе . Далі завітати на сайт американського консульства у вашій країні . Так як ми живемо в Україні то , заходимо на сайт консульства . Там доступна повна інструкція : що , коли і як робити в разі якщо ви виграли грін кард.

На щастя технології не стоять на місці і американські дипломати вміють їх добре застосовувати , тому Вам не потрібно чекати в чергах , щоб заповнити необхідну документацію . Все необхідне можна зробити через веб-форму на сайті консульства.

Якщо коротко то вам потрібно :

  1. Заповнити заявку – https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
  2. Підготувати список необхідних документів – http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/diversity_step3.html
  3. Пройти медичний огляд та співбесіду – http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/diversity_step4.html
  4. Оплатити 330 доларів США за візу , оплачується під час співбесіди .
  5. Оплатити 165 доларів США Службі Громадянства та Імміграції США – http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/diversity_step5.html

 

Всю необхідну інформацію можна взяти тут – http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/diversity_step1.html

 

  • Андрій

    Привіт! Чи можна вказати в анкеті місце проживання Україна, якщо тимчасово знаходжусь за кордоном на заробітках? Чи краще вказати реальну країну на момент заповнення анкети? Дякую!

  • Не можу на 100% стверджувати, але здається що треба вказувати країну в якій проживаєте, тобто прописані. Для уточнення можете звернутись в посольство.

    В правилах пише: 9.Країна, в якій ви мешкаєте сьогодні.

    Я думаю все залежить від того на яких правах ви проживаєте за кордоном, якшо все офіційно (я думаю що можна вказувати цю країну)

  • Григорій Венгловський

    Привіт якщо дуже погано знаю англійську мову це може вплинути на оримання грін к
    арти

  • Це не обов’язкова умова, але звісно ж було би добре знати хоча б основи, щоб успішно пройти інтерв’ю в посольстві.