Правила участі в розіграші Грін Кард. Деталі Diversity Visa Lottery

[toc]

Загальні відомості про Програму

Лотерея у рамках схваленої Конгресом Програми диверсифікаційних імміграційних віз проводиться Державним департаментом щороку. У Розділі 203(с) Акту про імміграцію та громадянство (АІГ)передбачено окремий клас іммігрантів – так званих «диверсифікаційних іммігрантів» (ДВ- іммігрантів) з країн з історично низьким рівнем імміграції в США. Для розіграшу у Програмі ДВ-2018 виділено 50 тисяч віз. Участь у щорічній ДВ-лотереї абсолютно безкоштовна.

Щорічна Програма ДВ дає можливість отримати диверсифікаційну імміграційну візу США особам, які відповідають простим, але жорстким критеріям. Виграшні заявки вибираються комп’ютером випадковим чином за принципом лотереї. Проте, самі візи розподіляються між шістьма географічними зонами і жодна з країн не може претендувати більше, ніж на 7% загальної щорічної кількості диверсифікаційних віз.

Що стосується лотереї ДВ-2018, то у ній не братимуть участь вихідці з країн, з яких до США за попередні 5 років іммігрувало понад 50 тисяч чоловік. Перелік цих країн наведено нижче:

  • Бангладеш, Бразилія, Канада, Китай (материкова частина), Колумбія, Домініканська Республіка, Ель Сальвадор, Гаїті, Індія, Ямайка, Мексика,Нігерія Пакистан, Філіппіни, Перу, Південна Корея, Об’єднане Королівство Великобританії (крім Північної Ірландії) включно із залежними територіями та В’єтнам.
  • Особи, які народилися у Гонконгу (спеціальний адміністративний регіон), Макао (спеціальний адміністративний регіон) і Тайвані, до участі у Програмі допускаються.

Зміни в інструкціях цього року: Еквадор бере участь у ДВ-2018.


 

Вимоги до претендентів

Вимога №1: Ви повинні бути вихідцем однієї з країн, зазначених у переліку країн-учасниць.

Якщо Ви не є вихідцем з країни, яка допускається до участі у Програмі, існують ще два шляхи, за якими Ви можете бути допущеними до участі. 

  • Ваша дружина/чоловік народилася/народився у країні, вихідці з якої можуть брати участь у розіграші? Якщо так, то Ви можете зазначити у відповідній графі країну, в якій народилася/народився дружина/чоловік за умови, що Ви та Ваш чоловік/дружина отримають візи та виїдуть до США одночасно.
  •  Ви народились у країні, вихідці з якої не допускаються до участі у Програмі, але жоден з Ваших батьків не народився у цій країні і постійно не проживав на момент Вашого народження? Якщо так, то Ви можете вважатися вихідцем з країни, де народився один з Ваших батьків, якщо це країна, вихідці з якої допущені до участі у ДВ- 2018. Більш детальна інформація знаходиться у розділі «Часті питання».

Вимога №2: Для того, щоб відповідати умовам Програми ДВ про освіту або професійну підготовку,Ви повинні

  • Закінчити середню школу чи її еквівалент, яким вважається успішно закінчений курс 12-річної початкової та середньої освіти

АБО

  • мати впродовж останніх п’яти років дворічний робочий стаж, який вимагає не менше двох років професійно-технічної підготовки. Ви можете знайти посилання на перелік професій у базі даних Міністерства праці США O*Net OnLine), представники яких допускаються до участі у Програмі.

Щоб отримати більше інформації щодо достатнього робочого стажу, дивіться відповідь у розділі «Часті питання».

Якщо Ви не відповідаєте цим двом вимогам, Вам не слід подавати заявку на участь у Програмі ДВ.


 

Період реєстрації

Заявки на участь у розіграші ДВ-2018 потрібно подати у електронному вигляді на www.dvlottery.state.gov у період з 12:00 за Східним Літнім Часом (GMT-4) 4 жовтня 2016 року (вівторок) до 12:00 за Східним Стандартним Часом (GMT-5) 7 листопада 2016 року (понеділок). Не чекайте до останнього тижня реєстраційного періоду для подачі заявки, оскільки велика кількість заявок може призвести до затримок із їх обробкою. Заявки не будуть прийматися у паперовому вигляді та після закінчення реєстраційного періоду. Імміграційний закон дозволяє подавати кожній особі лише по одній заявці впродовж кожного реєстраційного періоду. Державний департамент застосовує найдосконаліші технології, щоб виявити осіб, які надсилають більше однієї заявки. Претенденти, від імені яких буде надіслано більше однієї заявки, будуть дискваліфіковані.

Процедура подання заявки на участь у ДВ-2018

Заявки потрібно подавати у вигляді електронної реєстраційної форми (ЕРФ/E-DV форма або DS-5501), у електронному вигляді на www.dvlottery.state.gov. Неповні заявки не прийматимуться. Участь у Програмі ДВ є безкоштовною.

Державний департамент США закликає всіх учасників не дозволяти нікому втручатися в процес Диверсифікаційної візової лотереї. Якщо Ви все ж таки користуєтесь послугами посередників, Ви повинні бути присутніми при заповненні заявки для того, щоб правильно заповнити анкету і зберегти лист-підтвердження та унікальний номер-підтвердження. Надзвичайно важливим є збереження номеру-підтвердження. Без цієї інформації Ви не зможете перевірити статус Вашої заявки. Добре подумайте перед тим, як дозволяти комусь зберігати Вашу особисту інформацію. Ви повинні також зберігати доступ до електронної пошти, вказаної в ЕРФ. Більш детальна інформація щодо шахрайства, пов’язаного з Диверсифікаційною лотереєю, знаходиться у розділі «Часті питання». Ви також можете переглянути наше відео, в якому пояснено, що таке Програма диверсифікаційних віз, а також надається детальна покрокова інструкція, яка допоможе вам подати заявку на участь у лотереї

Якщо заявка зареєстрована правильно і успішно, на дисплеї з’явиться підтвердження, яке міститиме ім’я та унікальний номер-підтвердження. Ви маєте роздрукувати це підтвердження для власних потреб. Починаючи з 2 травня 2017 року, Ви матимете можливість самостійно перевірити статус своєї заявки за допомогою Електронної Системи Перевірки Статусу, натиснувши на лінк Перевірка Статусу Заявки на сайті www.dvlottery.state.gov і ввівши Ваш унікальний номер-підтвердження та особисту інформацію. Електронна Система Перевірки Статусу буде єдиним засобом інформування Вас про виграш у ДВ-2018,надання інструкцій про подальші дії, та повідомлення про Вашу співбесіду на отримання імміграційної візи. Більш детальна інформація щодо процедури подання заявки знаходиться у розділі «Часті питання».


 

При заповненні реєстраційної форми, претенденти повинні будуть надати таку інформацію:

1. Повне ім’я – Прізвище, ім’я, по-батькові, як у закордонному паспорті.

2. Стать – Чоловіча або жіноча.

3. Дата народження – Число, місяць, рік.

4. Місто/село, у якому народилися.

5. Країна, у якій народилися – Назва країни повинна відповідати сучасній назві країни, у якій народився аплікант.

6. Країна походження для ДВ програми – Країна походження, як правило, співпадатиме з країною народження. Країна походження не пов’язана з країною проживання або із національністю, якщо вона відрізняється від країни вашого народження. Якщо Ви народились в країні, яка не допускається до участі у Програмі ДВ, будь-ласка, перегляньте додаткову інформацію щодо країни походження у розділі «Часті питання».

7. Фотокартка/и – Претендент повинен надати нещодавно зроблені (не більш ніж за 6 місяців до подачі заявки) фотокартки претендента, його/її дружини/чоловіка та кожного з їхніх дітей. Див. Інструкції для подачі цифрових фотокарток. Вам не обов’язково надавати фотокартки чоловіка/дружини або дитини, які вже є громадянами США або постійними мешканцями США. Однак, якщо Ви надасте такі фотокартки, це не буде порушенням правил.

Групові або сімейні фотокартки не прийматимуться; кожен член сім’ї повинен бути сфотографований окремо.Якщо претендент надасть фотокартки, які були перероблені (будь-яким чином), або вони не відповідатимуть вимогам, наведеним нижче, заявку буде дискваліфіковано або претендентові можуть відмовити в отриманні візи. Детальна інформація розміщена в розділі «Подання цифрової фотокартки».

8. Поштова адреса – адреса; місто/село; район/графство/провінція/штат; поштовий індекс; країна

9. Країна, в якій ви мешкаєте сьогодні.

10. Номер телефону (якщо є)

11. Адреса електронної пошти – Надайте електронну адресу,до якої Ви маєте прямий доступ, і до якої ви і надалі матимете доступ, після того, як у травні наступного року ми повідомимо переможців про виграш у лотереї. Якщо Ваша заявка стане виграшною і Ви надішлете відповідь-підтвердження виграшу через Електронну Систему Перевірки Статусу, Ви отримаєте повідомлення електронною поштою від Консульського центру Кентуккі (КЦК) про те, що деталі, щодо співбесіди на отримання імміграційної візи, доступні через лінк Перевірка Статусу Заявки. КЦК ніколи не надсилає повідомлень про виграш у Лотереї. Більш детальна інформація щодо процедури відбору претендентів знаходиться у розділі «Часті питання».

12. Вкажіть найвищий рівень освіти, який Ви отримали, вибравши один із варіантів: (1) лише початкова освіта, (2)незакінчена середня освіта, (3) середня освіта, (4) середня спеціальна освіта, (5) незакінчена вища освіта, (6)вища освіта, (7) магістратура, (8) ступінь магістра, (9) аспірантура, (10) ступінь кандидата або доктора наук. Більш детальна інформація щодо вимог до освіти та професійної підготовки знаходиться у розділі «Часті питання».

13. Сімейний стан на момент заповнення заявки – (1) Неодружений/на, (2) одружений/на та дружин/чоловік НЕ є громадянином США і НЕ має статусу Постійного Мешканця США (LPR), (3) одружений/на та дружин/чоловік є громадянином США або має статус LPR, (4) розлучений/на, (5) вдівець (вдова), (6) офіційно проживаю окремо. Потрібно вказати/надати повне ім’я, дату народження, стать, місто/село народження, країну народження дружини/чоловіка та його/її фотокартку, яка відповідає усім технічним характеристикам.

Якщо основний претендент не надасть інформації про дружину/чоловіка, його заявка буде дискваліфікована, а також будуть надані відмови всім іншим особам, які мають стосунок до основного претендента та подаються разом із ним. Ви повинні вписати вашого чоловіка/дружину навіть у тому випадку, якщо ви не проживаєте разом (розійшлися); окрім випадків, коли це було засвідчено у суді і ви маєте документ, який це підтверджує. Чоловікові/дружині, які вже є громадянами США або постійними мешканцями США, не потрібна ДВ-віза. Таким чином,якщо ви оберете на анкеті поле «married and my spouse IS a U.S. citizen or U.S. LPR», вам не потрібно буде надавати детальну інформацію про чоловіка/дружину. Детальна інформація щодо членів сім’ї знаходиться у розділі «Часті питання».

14. Відомості про дітей – Потрібно вказати ім’я, дату народження, стать, місто/село народження та країну народження усіх неодружених дітей віком до 21 року, не залежно від того, чи вони проживають із Вами, і чи мають намір іммігрувати в США разом з Вами. На кожну дитину потрібно надати окрему фотокартку, згідно усіх технічних характеристик.

Обов’язково потрібно вказати:

  • усіх рідних дітей;
  •  усіх всиновлених у встановленому законом порядку дітей; та
  •  усіх пасинків і пасербиць, які не перебувають у шлюбі та яким, на момент подачі заявки, ще не виповнився 21 рік, навіть якщо Ви вже не перебуваєте у шлюбі з батьком/матір’ю дитини або якщо дружина/чоловік або дитина мешкають окремо від Вас і не планують іммігрувати до США разом із Вами.

Діти, яким виповнився 21 рік і більше на момент подачі заявки, а також діти, які перебувають у шлюбі, не мають права на отримання диверсифікаційних віз. Однак Закон США передбачає деякі виключення: якщо Ви подали електронну заявку ДВ до того, як Вашій неодруженій дитині виповнився 21 рік, і дитина досягла 21-річного віку до моменту отримання візи, у процесі обробки візової справи дитина вважатиметься як така, що ще не досягла 21-річного віку.

Вам не обов’язково зазначати у заявці дитину/дітей, які вже є громадянами США чи мають статус LPR, оскільки вони не кваліфікуються на отримання диверсифікаційної візи. Однак,якщо претендент не надасть інформації про всіх своїх дітей, які мають право на отримання імміграційної візи, його заявка буде дискваліфікована або йому та членам його родини буде відмовлено у надані візи. Більш детальна інформація щодо членів сім’ї знаходиться у розділі «Часті питання».

Більш детальна інформація щодо порядку заповнення електронної реєстраційної форми знаходиться у розділі «Часті питання».


 

Відбір претендентів

З-поміж правильно заповнених заявок за допомогою комп’ютера випадковим чином відбиратимуться виграшні. Всі претенденти на отримання диверсифікаційної візи (ДВ-2018) повинні самостійно перевіряти статус заявки на сайті Е-DV за лінком Перевірка Статусу Заявки. Починаючи з 2 травня 2017 року до 30 вересня 2018 року, претенденти, заявки яких виявляться виграшними, будуть повідомлені про це за допомогою Електронної Системи Перевірки Статусу на сайті www.dvlottery.state.gov.

Відібрані претенденти будуть переадресовані на сторінку-підтвердження, де отримають додаткові інструкції, включаючи інформацію про розміри витрат, пов’язаних з оформленням імміграційних документів. Електронна Система Перевірки Статусу буде ЄДИНИМ засобом інформування Вас про виграш ДВ-2018,надання інструкцій про подальші дії, та повідомлення про Вашу співбесіду на отримання імміграційної візи. Переможців Лотереї НЕ повідомлятимуть про виграш ні звичайною, ні електронною поштою. Посольства і консульства США не матимуть змоги надати перелік відібраних претендентів. Претенденти, заявки яких не будуть відібрані, також зможуть дізнатися про це ВИКЛЮЧНО за допомогою Електронної Системи Перевірки Статусу. Радимо самостійно перевіряти статус електронної заявки, не чекаючи поки хтось інший зробить це за Вас.

Щоб мати змогу іммігрувати, переможці Лотереї повинні не мати жодних заборон для в’їзду до США. В електронній формі DS-260 міститимуться питання стосовно Вашої можливості іммігрувати згідно законодавства США. Такі самі питання ставитиме вам консульський офіцер у ході співбесіди. Питання стосуватимуться кримінальних та безпекових аспектів.

Усі переможці, включаючи членів їх сімей, повинні отримати візи до 30 вересня 2018 року. За жодних обставин Держдепартамент не надаватиме віз та не схвалюватиме змін статусу після цієї дати; так само і члени родин основних аплікантів після цієї дати не зможуть отримати диверсифікаційні візи для того, щоб приєднатися до основних аплікантів у Сполучних Штатах. Більш детальна інформація щодо процесу відбору претендентів знаходиться у розділі «Часті питання».


 

Інструкції для подачі цифрових(графічних) фотокарток

Цифрові фотокартки можна отримати за допомогою цифрової фотокамери або шляхом сканування нещодавно зробленої фотокартки (не більш ніж за 6 місяців до подачі заявки) за допомогою цифрового сканера. Фотокартка повинна відповідати наданим нижче композиційним та технічним специфікаціям. Заявники можуть перевірити відповідність своїх фотокарток всім вимогам, скориставшись лінком фото-перевірки, розміщеним на веб- сайті Е-DV. Фото-перевірка надає додаткові технічні поради щодо композиційних особливостей фотокартки, а також приклади правильних та неправильних фотокарток. Не надавайте старих фотокарток. Надання тієї ж фотокартки, яку ви надавали минулого року, автоматично дискваліфікує вашу заявку.

Глибина кольору фотокартки повинна бути 24 біт. Якщо Ви користуєтеся сканером, його потрібно налаштувати на глибину кольору 24 біт (True Color). Додаткові вимоги до сканування фотокартки надані нижче.

Композиційні особливості :

Розташування голови

  • Особа має дивитися прямо у об’єктив.
  • Голова не повинна бути нахилена, опущена або піднята вгору.
  • Зображення голови (виміряне від верхньої частини голови включаючи волосся до нижньої частини підборіддя) має займати від 50% до 69% висоти знімка. Висота, на якій розміщені очі (виміряна від нижньої частини знімка до рівня очей) повинна бути на рівні від 56% до 69% висоти знімка

Зразок розміщення голови на фотокартці

SCREEN1

 

Перевірити вашу фотографію на відповідність правилам можна на сайті Photo Requirements ( https://travel.state.gov/content/visas/en/general/photos.html)

Світлий фон.  Фотокартка повинна бути на світлому нейтральному фоні.

Фокус.  Фотокартка має бути сфокусованою.

 Без окулярів.  Особа не повинна бути в окулярах або мати на фото сторонні предмети, які відволікають погляд від обличчя.

 Без прикрас.  Особа не повинна фотографуватися у сонцезахисних окулярах або інших аксесуарах, які закривають обличчя.

 Без головних уборів.   Фотографуватися можна тільки у таких головних уборах, які є частиною релігійних вірувань, за умови, якщо вони не закривають частини обличчя. Не можна фотографуватись у племінних або інших головних уборах, що не мають суто релігійного призначення. Також, не будуть прийматися до розгляду фотокартки у військових головних уборах військовослужбовців, пілотів, інших службовців, що носять уніформу.

Технічні специфікації

Новий цифровий знімок. Для того, щоб зробити новий цифровий знімок, треба виконати такі вимоги:

  • Формат графічного файлу: JPEG.
  • Розмір графічного файла: максимальний розмір 240 кілобайт (240KB).
  • Роздільна здатність: мінімум 600 пікселів у висоту на 600 пікселів у ширину, максимум 1200 пікселів на 1200 пікселів.
  • Глибина кольору: Фотокартка повинна бути кольоровою (24 біти кольору) Чорно-білі та монохромні зображення з глибиною кольору 24 біти, та фотокартки у відтінках сірого кольору – з глибиною кольору 8 біт прийматися не будуть.

Сканування поданих фотокарток. Перед скануванням фотокартки потрібно пересвідчитись, що вона відповідає композиційним вимогам, зазначеним вище. Якщо фотокартка відповідає вимогам щодо кольору та композиційності, відскануйте її згідно наступних специфікацій:

  • Роздільна здатність сканера: 300 точок на дюйм (300 dpi).
  • Формат графічного файла: знімок має бути у JPEG форматі.
  • Розмір зображення: максимум 240 кілобайт (240 KB).
  • Роздільна здатність зображення: від 600×600 до 1200х1200 пікселів.
  • Глибина кольору: 24 біта кольору (Зауважте: Чорно- білі, монохромні та фотокартки у відтінках сірого кольору прийматися не будуть).

 

Джерело : офіційний урядовий портал Travel.state.gov