Виграв Грін Кард , що далі ?

Після того як Ви  перевірили результат лотереї Грін кард і отримали спеціальний код Case Number , Вам потрібно починати готуватися до ряду необхідних “процедур” для оформлення самої Зеленої Карти .

 

Крок 1

Всі переможці програми DV Lottery повинні заповнити електронну візову анкету DS-260 .


 

Крок 2

Зібрати пакет необхідних документів , оплатити послуги та пройти співбесіду у консульстві .

Апліканти, які звертаються по Диверсифікаційні візи, їх подружжя, а також їх діти повинні принести на співбесіду наступні документи, у всіх випадках, які їх стосуються. Будь ласка, майте на увазі, що переклади документів робити НЕ потрібно, якщо вони  видані українською, російською або англійською мовами. У випадках, коли вимагаються копії, маються на увазі звичайні ксерокопії; нотаріальне засвідчення копій не потрібне.

  • Довідки, дипломи та/або інші документи, що підтверджують закінчення або навчання основного апліканта (того, хто виграв) у навчальних закладах, або документальні докази, що основний аплікант має достатній досвід роботи, – оригінали та копії;
  • Свідоцтво про народження – оригінал та копія;
  • Свідоцтво про шлюб та/або офіційні документальні докази зміни прізвища у шлюбі/шлюбах – для всіх шлюбів, у яких перебував аплікант – оригінали та по одній копії на кожного одруженого апліканта;
  • Свідоцтво про розірвання шлюбу та/або інші офіційні документальні докази щодо розірвання шлюбу – для всіх шлюбів, у яких перебував аплікант, – оригінали та копії;
  • Свідоцтва про зміну прізвища – оригінали та копії;
  • Рішення суду про всиновлення – оригінал та копія;
  • Довідки про несудимість на всі прізвища, якими користувався аплікант, з усіх країн (республіки колишнього СРСР включно), в яких аплікант проживав більше одного року після досягнення 16-річного віку – лише оригінали;
  • Військовий квиток / приписне свідоцтво – оригінал та копія;
  • Всі рішення судів і пенітенціарних служб, якщо аплікант був будь-коли затриманий, арештований, засуджений, позбавлений волі, відбував ув’язнення – оригінал та копія;
  • Всі документи, що пояснюють перебування на території США терміном більше ніж півроку, документи про депортацію, якщо така була, – лише оригінали;
  • Закордонний та внутрішній паспорти – лише оригінали;
  • Дві кольорові фотокартки розміром 5х5 сантиметрів.  На звороті кожної фотокартки слід написати прізвище та ім’я апліката англійською мовою згідно із транслітерацією у закордонному паспорті.

УВАГА! Сфотографуватися потрібно не раніше, ніж за півроку до проходження візової співбесіди.

  • Результати медичного огляду (лише білий або коричневий конверт);
  • Повне ім’я, адреса та телефон людини, яка буде Вашим контактом в США;
  • Консульський збір готівкою в розмірі $330 доларів США або еквівалент у національній валюті України на кожну особу, яка звертається за Диверсифікаційною візою;
  • Докази проживання за адресою в Україні, вказаною на формі DS-260;
  • Докази того, що Ви не перебуватимете в США на державному утриманні. Ці докази можуть бути комбінацією документів про Вашу власність, заощадження, форми I-134 «Документ про Фінансову Підтримку» від Вашого родича або друга, який мешкає в США, та/або письмової пропозиції про працевлаштування від роботодавця в США – лише оригінали.

 

Крок 3

Медичний огляд

Перед співбесідою, апліканти, які звертаються по диверсифікаційну візу, повинні пройти обов’язковий медичний огляд, включаючи обов’язкові щеплення. Вам потрібно буде самостійно призначити дату та час проходження медогляду. Перегляньте вказівки щодо проходження медогляду в Україні та інструкції.

Підготовка до співбесіди

Вам потрібно ретельно та уважно підготуватись до Вашої співбесіди. Нездатність бути повністю підготованим до Вашої співбесіди у Консульському відділі Посольства США може призвести до затримки у видачі візи або до відмови. Важливо, щоб Ви виконували всі додаткові інструкції, надані на другому кроці, а також на сторінці «додаткові  інструкції для тих, хто звертається по візи у Києві».

Перенесення дат співбесід 

Ми радимо всім переможцям DV програми використовувати сторінку Entrant Status check www.dvlottery.state.gov, щоб дізнатись про дату своєї співбесіди та прийти до Посольства США повністю підготовленими.  Хоча ми й намагатимемося переносити співбесіди, ми не можемо гарантувати, що таке перенесення буде можливим для кожного, хто надішле нам такий запит, і тому переконливо закликаємо аплікантів дотримуватися початкового призначення.

Необхідні документи

На Вашу співбесіду Ви повинні принести:

  • Закордонні паспорти, що дійсні щонайменше шість місяців після дати планованого в’їзду до США, для Вас та для кожного члена сім’ї, що подається на візу.
  • Оригінальні цивільні документи та копії, як визначено другому кроці інструкції.

Оплата віз

Єдина плата за участь в ДВ-лотереї – 330 доларів США, які сплачуються кожним аплікантом під час співбесіди в Консульському відділі.

Як зв’язатися з Консульським Центром Кентуккі

Якщо Вам потрібно зв’язатися з Консульським Центром Кентуккі (KCC), Ви повинні завжди вказувати Ваше повне ім’я та номер справи точно так, як було вказано на Вашому оригінальному повідомленні про виграш. Номер Вашої справи повинно бути добре видно у правому верхньому кутку на ВСІХ документах та листах, які Ви надсилаєте до KCC.

Номер телефону KCC 606-526-7500 (телефонувати з 07:30 16:00 по часовому поясу EST), або надсилайте запит електронною поштою на адресу [email protected].


 

Крок 4

Всі особи, яким було видано диверсифікаційні візи за кордоном, повинні сплатити 165 доларів США Службі Громадянства та Імміграції США (USCIS) за послуги по обробці, збереженню та реєстрації імміграційного пакету та виготовленню та видачі документів, таких як Грін Карта. Оплату необхідно здійснити до подорожі до США.  На цьому веб-сайті детально описано (англійською), як здійснювати оплату, а також міститься контактна інформація USCIS у випадку, якщо виникнуть питання. Будь ласка, перегляньте також наші Часті питання.

Кожен подорожуючий повинен мати свою візу, імміграційний пакет, а також дійсний паспорт. Ці документи повинні перевозитись в руках до пункту перетину кордону США, їх не можна здавати в багаж. Подорожуючі з похідними візами не можуть перетинати кордон перед тим, як його перетне головний бенефіціарій.

У пункті перетину кордону інспектор Департаменту Внутрішньої Безпеки США відкриє імміграційний пакет і перевірить наявність потрібної документації, зніме відбитки пальців, після чого прийме рішення щодо можливості отримати особою дозвіл на в’їзд до США. Після отримання дозволу в’їхати, особа стає Легальним Постійним Мешканцем. Цей статус на початку підтверджується в’їзним штампом разом з використаною імміграційною візою у паспорті іммігранта. Картка постійного мешканця випускається пізніше і слугує більш постійним підтвердженням статусу Постійного Мешканця.

Джерело : ukraine.usembassy.gov


〉  Реєстація в лотереї Грін Кард (Diversity Visa Lottery)

〉  Як перевірити результати розіграшу грін кард

〉  Грін Кард – відповіді на головні питання . FAQ

〉  Відновлюємо код для перевірки результатів лотереї Грін Кард . Confirmation Number